• Herbata Biała z Aloesem - 17 saszetek

15.00 -7% 13.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
EAN 4012824404366

Zamówienie telefoniczne: 780095451

Właściwości:

Niezwykła mieszanka powstała jako kompozycja starannie dobranej białej herbaty z aloesem, lekko aromatyczną kurkumą, oraz delikatnie pachnącymi kwiatami stokrotki pospolitej. Lekko słodki smak oraz rozgrzanie zawdzięczamy cynamonowi.

Sposób użycia:

Zalej torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostaw do zaparzania na około 5 minut lub dłużej - dla uzyskania głębszego aromatu.

Składniki:

Biała herbata - dawniej biała herbata była zastrzeżona wyłącznie dla cesarza - obecnie uchodzi za jeden z najbardziej cennych gatunków herbaty ze względu na jej delikatny aromat i pracochłonny proces przetwarzania. Do uzyskania jednego kilograma białej herbaty potrzeba 30 000 pąków herbaty, które poddaje się łagodnemu suszeniu w szczególnych warunkach dopływu światła i powietrza - to ona nadają tej herbacie jej łagodnie miękki smak.

Korzeń kurkumy - kurkuma rośnie głownie w Azji Południowej i w rejonie Morza Śródziemnego. Należy do rodziny imbirowatych i stanowi jeden z głównych składników przyprawy curry. W Indiach podobna do imbiru, lekko pikantna kurkuma, zaliczała się już przez ponad 5000 lat do najważniejszych przypraw i uchodziła nawet za świętą. 

Stokrotka pospolita - stokrotka pospolita należy do rodziny astrowatych i ma delikatnie orzechowy smak. Rośnie wszędzie tam, gdzie może najlepiej skierować ku słońcu swoje jaskrawe biało - żółte kwiaty - zazwyczaj na łąkach, w ogrodach i parkach.

Aloes zwyczajny - rośnie zwłaszcza na terenach pustynnych i podobno już Kolumb zabierał go ze sobą w podróż. Aloes zwyczajny o delikatnym cierpkim i lekko orzechowym smaku. Typowe i dobrze wszystkim znane mięsiste, brzegiem kolczaste liście aloesu, gromadzą tak dużo wody, że "lilia pustyni" wytrzyma nawet kilka miesięcy bez wody.

Bazylia - ta "królewska rodzina", jak dawni Grecy nazywali bazylię przybyła do północy Europy w XII wieku. Ma cudowny, korzenny aromat, którego zalety doskonale uwydatniają się zarówno w kuchni śródziemnomorskiej jak i w świeżo zaparzonej herbacie.

Werbena cytrynowa - lippia trójlistna, jak również nazywana jest werbena cytrynowa, pojawiła się w Europie dopiero pod koniec XVIII wieku. Jej ojczyzna znajduję się pod słońcem Ameryki Południowej. Werbena należy do rodziny werbenowatych i zawiera delikatne oleje eteryczne.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Ostatnio oglądane produkty