- Kategorie
-
Pierzga 100g


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 1-2 dni roboczych |
Dostępność |
Brak towaru
|
Waga | 0.15 kg |
Pasieki Sadowskich | |
Kod kreskowy | |
EAN |
Pierzga jest to połączenie pyłku kwiatowego, miodu, mleczka pszczelego oraz enzymów pszczelich. Dzięki dużej zawartości kwasu mlekowego i jego właściwościom przeciwutleniającym, pierzgę można przechowywać przez długi czas bez strat jakościowych.
Właściwości pierzgi:
- w składzie pierzgi znajdują się: witaminy: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP oraz pierwiastki: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarkę, mangan, a także enzymy.
- oddziaływanie lecznicze pierzgi, wykorzystuje się w takich schorzeniach jak: przewlekłe zapalenie wątroby, przewlekłe zapalenie migdałków, schorzenia kardiologiczne, niedokrwistość z niedoboru żelaza, schorzenia jelit i żołądka, prostata, anemia, reumatyzm
- ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałów
Stosowanie pierzgi:
- Pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem.
- Zwykła profilaktyczna dawka pierzgi wynosi 10-20 g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku, aby nie wystąpiły dolegliwości żołądkowe. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej.
- Kurację należy zacząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Sprawdzone marki