• Olejek z Pestek Malin kosmetyczny 30ml

23.49 -9% 21.49
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-2 dni roboczych
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg
Olvita
EAN 5907591923242

Zamówienie telefoniczne: 780095451

Olej z pestek malin to obecnie jeden z bardziej cenionych kosmetyków naturalnych, wchodzących w skład produktów kosmetycznych cenionych przez przemysł kosmetyczny. To złocisty olej o aromatycznym, charakterystycznym zapachu, pozyskany dzięki tłoczeniu na zimno nieprażonych pestek malin, które pozwoliły na uzyskanie produktu o niezwykle cennych  właściwościach.


Olej z pestek malin – skład i właściwości


Olej z malin znany był już w czasach starożytnych. Uznawano go za cenny surowiec o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Olej z pestek malin ze względu na bogactwo swoich składników używany jest w produkcji kosmetyków. Posiada on znaczne ilości tokoferolu i karotenoidów. Dzięki tym związkom tokoferolu olej z pestek maliny wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne, eliminując wolne rodniki.  Wysoka zawartość kwasu omega-3 (ALA) wykazuje działanie przeciwzapalne oraz przeciwalergicznie.


Do stosowania na twarz, szyję, dekolt, ciało. Pod wpływem niskiej temperatury produkt może tężeć. Jest to proces odwracalny, nie mający wpływu na jakość produktu.

  

Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Ostatnio oglądane produkty